fbpx
featured

Nedcargo werkt met John West aan dienstverlening 2.0

John West, Nederlands grootste leverancier van visconserven, laat per 16 april 2016 de opslag en distributie door logistiek concern Nedcargo verzorgen.

Als aanvulling op deze logistieke activiteiten bemant Nedcargo ook de orderdesk voor John West. John West is daarmee de tweede nieuwe klant die gebruik maakt van de extra diensten die Nedcargo sinds kort te bieden heeft. Naast internationaal transport, containervervoer via de binnenvaart, opslag, distributie, co-packing en accijnsadministratie verzorgt Nedcargo nu desgewenst ook de complete orderdesk, financiële administratie, klantenservice en het voorraadbeheer voor zijn klanten.

Technologie Nedcargo heeft voor de extra dienstverlening speciale investeringen gedaan, waaronder in een volledig nieuw ICT-systeem. De hoogwaardige informatietechnologie, waardoor men als Nedcargo-klant continue inzicht heeft in de geleverde prestaties en vorderingen, is een belangrijke reden voor John West om met Nedcargo te gaan samenwerken. Arno Snoey, European Country Manager bij John West Holland BV: “Met de technologie die Nedcargo in huis heeft, kunnen we onze klanten beter informeren over, bijvoorbeeld, exacte aflevertijden. Op die manier verkrijg je een dienstverlening 2.0., waarmee we de informatie voorziening naar onze klanten op een hoger niveau kunnen tillen.” Roderick de la Houssaye, directeur van Nedcargo, is blij met de toevoeging van John West aan het klantenbestand. “Nedcargo is gespecialiseerd in de logistiek van levensmiddelen, drank en retail en John West sluit als visconservenleverancier zeer goed aan bij onze dienstverlening”, zegt De la Houssaye. “We vinden het geweldig dat we naast opslag en distributie ook de orderdesk voor dit wereldwijd befaamde bedrijf mogen verzorgen.”

John West John West, dochteronderneming van de Thai Union Group, dankt zijn naam aan de gelijknamige grondlegger van dit bedrijf. John West was een pionier die rond 1857 vanuit Schotland naar Amerika trok om zich daar in een klein plaatsje aan de Columbia-rivier in Oregon aan de visvangst en -handel te wijden. Hij was nauw betrokken bij de ontwikkeling van een destijds nieuwe manier om voedsel op topkwaliteit bij de mensen thuis te krijgen: het inblikken. John West begon de ingeblikte vis met succes naar Groot-Brittannië en daarna naar het Europese vasteland te exporteren. John West wordt sinds de jaren vijftig in Nederland verkocht.

Duurzaamheid Volgens Roderick de la Houssaye is het duurzaamheidsaspect ook een reden waarom John West zich goed thuis zal voelen bij Nedcargo: “Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel.” Onlangs heeft Nedcargo zijn duurzame ambities verder aangescherpt. In 2020 wil men een logistieke keten zonder verspilling van o.a. kosten, tijd, voedsel en milieu realiseren. Uitbreiding van diensten is één van de manieren waarop Nedcargo hier aan werkt: door als dienstverlener de regie te nemen over zowel logistieke activiteiten als aan logistiek verwante activiteiten, zoals bijvoorbeeld de orderdesk, kan men die activiteiten beter op elkaar afstemmen en efficiënter en spaarzamer laten lopen.