fbpx
featured

Nieuwe app leert kinderen waar de dode hoek zich bevindt

Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat bijna vijftig procent van de volwassenen niet weet waar de dode hoek van een vrachtwagen zit en waar je als fietser veilig staat in de buurt van een groot voertuig. Daarom komt Veilig Verkeer Nederland met een augmented reality app waarmee ouders en kinderen thuis op een interactieve manier leren over de dode hoek van grote voertuigen in het verkeer.

 

Gratis app
Vanaf nu is de app ‘Uit de hoek’ gratis te downloaden in de appstores.
Hiermee wil Veilig Verkeer Nederland ouders via hun kinderen op een leuke manier samen leren waar de dode hoek van grote voertuigen zich bevindt.
En natuurlijk hoe zij zich in dodehoeksituaties veilig gedragen.

 

Gevaarlijke situaties
Nedcargo rijdt dagelijks met zo’n 130 (eigen) vrachtwagens op de weg. Nedcargo ondersteund dit initiatief van Veilig Verkeer Nederland dan ook van harte. De dode hoek zorgt in het verkeer vaak voor gevaarlijke situaties. 46 procent van alle ernstige dodehoekongevallen kent een dodelijke afloop. Gemiddeld komen per jaar tien fietsers om het leven door een dodehoekongeval. Veilig Verkeer Nederland verzorgt al jaren dodehoeklessen in het basisonderwijs. Ook Nedcargo verzorgt geregeld dit soort lessen op basisscholen. De belangrijkste vuistregels zijn: blijf altijd rechts en ruim achter een vrachtwagen, en houd minimaal drie meter afstand.

 

Uit de hoek -app downloaden:

Voor de Appstore (Iphone) klik hier: https://apps.apple.com/nl/app/uit-de-hoek/id1454381588

Voor de Playstore (Android) klik hier: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dutchrosemedia.vvn