fbpx
featured

Mehdi Chrifi Alaoui, controleur en invalprocesoperator.

Centraal in de Randstad, direct naast de A12 in Waddinxveen, ligt het nieuwe multi-client warehouse van Nedcargo Logistics. De vestiging beschikt over 40.000 m² opslagruimte, 37 los- en laaddocks en de modernste logistieke voorzieningen. Hier werkt Mehdi Chrifi Alaoui als controleur en invalprocesoperator.

In dit warehouse worden vooral voedingsmiddelen en alcoholhoudende dranken zoals wijn en bier opgeslagen. Mehdi Chrifi Alaoui legt uit dat er voor opslag en vervoer van de verschillende voeding- en dranksoorten zeer specifieke, strenge normen gelden: “Temperatuurgevoelige etenswaren als chocolade en babyvoeding bijvoorbeeld, slaan wij hier op in speciaal gekoelde en geïsoleerde ruimten.” Iedere medewerker heeft de verantwoordelijkheid om zorgvuldig en conform de regels met de voedingsmiddelen om te gaan, maar als controleur heeft Mehdi hierin een extra taak. Voordat een lading de vrachtwagen ingaat, checkt hij als laatste of de hoeveelheid, houdbaarheidsdatum en diverse andere gegevens kloppen. Zo fungeert hij als een soort vangnet ter voorkoming van fouten.

Het voordeel van werken bij Nedcargo, vindt Mehdi, is dat dit bedrijf veel doorgroeimogelijkheden biedt. Zelf heeft hij hier al van kunnen profiteren: “Anderhalf jaar geleden kreeg ik te horen dat ik naast mijn baan als controleur ook op invalbasis als procesoperator aan de slag mocht.” Medhi’s uitleg over zijn invalbaan als procesoperator belicht de activiteiten in het warehouse weer op een andere manier. In die functie moet hij vanachter de computer het werk van de orderpickers – de medewerkers die de bestelde producten verzamelen en klaarzetten voor het transport in de vrachtwagens– zo goed mogelijk inplannen, stroomlijnen en waar nodig bijsturen. Dit gaat allemaal volgens bepaalde routes en routenummers, zodat de orderpickers weten waar en in welke volgorde zij de spullen in het megamagazijn moeten ophalen. “Als procesoperator moet je goed opletten, want als je een fout maakt, staan de medewerkers stil en de vrachtwagens buiten voor niets te wachten”, vertelt Mehdi.

Al pratend valt op hoe complex en specialistisch de werkzaamheden in een distributiecentrum eigenlijk zijn, terwijl er toch in flink tempo doorgewerkt moet worden. Iets waar je als consument niet snel over nadenkt wanneer je weer eens een chocoladereep of ander product uit het schap van de supermarkt haalt. Hoe complex ook, Mehdi Chrifi Alaoui vindt zijn werk leuk en wil zich hier graag verder in ontwikkelen. In zijn vrije tijd volgt hij daarom een HBO-opleiding voor logistiek manager. De studiekosten worden door ‘de baas’ betaald. Een teken dat Nedcargo doorgroeimogelijkheden biedt en bereid is in zijn personeel te investeren.