fbpx
featured

ICT infrastructuur Nedcargo wordt aangepast op nieuwe strategie.

Nedcargo is de laatste 5 jaar uitgegroeid tot een specialist op voeding en dranken logistiek in de Benelux met een omzet van meer dan 100 miljoen Euro. In totaal worden er nu 30.000 verschillende levensmiddelen gedistribueerd naar een markt van meer dan 30 miljoen consumenten. Gecombineerd met de ambitie van Nedcargo om nog verder te groeien in diensten en omzet, zorgt dit ervoor dat de huidige ICT set up van Nedcargo niet meer mee kan met de nieuwste eisen op dit gebied. Vandaar dat Nedcargo 1,5 jaar geleden het project heeft opgestart een nieuwe toekomstbestendige infrastructuur te ontwerpen.

Directeur Roderick de la Houssaye van Nedcargo : ‘Betrouwbaarheid van onze diensten zijn cruciaal, aangezien NedCargo de logistiek van bijna 25% van alle voedingsproducten in Nederland en België verzorgt, inclusief voorraadbeheer en de distributie zodat  dagelijkse afgepaste hoeveelheden naar de grote distributie centra van de supermarktformules, maar ook groothandels en speciaal winkels geleverd kan worden. Iedere verstoring in de logistiek keten  leidt tot het mis pakken van de consument in de supermarkten. Onze huidige infrastructuur en systemen voldoen voor dit moment prima , maar nieuwe functionaliteit om nieuwe diensten te starten en toekomstige systemen sneller en eenvoudiger te kunnen implementeren en koppelen aan leveranciers en klanten stellen andere en complexere eisen aan de omgeving. ‘

De la Houssaye vult aan: De sterke concentratie van de supermarkt formules zorgt ervoor dat ook bij de logistiek dienstverleners een concentratie vormt. Wij groeien gewoon mee met de markt. En we verwachten in de Benelux nog autonoom 30% zullen groeien

Nedcargo wil internationale uitbreiding, verspilling voorkomen en ook efficiënte leveringen. De ambitie is om in 2020 100.000 verschillende producten te distribueren in een markt van 500 miljoen consumenten. De omzet zal nagenoeg groeien naar 1 miljard euro. Daarvoor is een schaalbare en flexibele ICT-omgeving noodzakelijk.

Daarvoor gaan we als eerste volledig naar de Microsoft Azure Cloud aldus Edwin Hoogesteger, ICT manager sinds 2014 bij Nedcargo’. We kiezen met SPS een zeer gerenommeerde en sterke partij die deze omgeving met ons gaat inrichten en beheren. Dit geeft ons een perfecte basis om ons op applicatievernieuwing, integratie en verdere internationale groei te richten. Een belangrijke stap vooruit voor onze medewerkers, klanten en leveranciers.

Directeur Diederik Antvelink voorspelt dat informatie nog veel belangrijker gaat worden. Naast leveringen  via e-commerce aan de consument verwacht Antvelink dat bedrijven  zich ook steeds meer als consument gaan gedragen. ‘Wij leveren bij dieren winkels, kennels, slijterijen en horeca gelegenheden. Ook deze willen gewoon aangeven in welk tijdsvenster geleverd gaat worden en verwachten retour logistiek en service op locatie, dat kan alleen als we een geïntegreerde oplossing hebben en daar hoort optimale informatie technologie bij. Je moet gewoon met alle verschillende devices kunnen inpluggen op ons netwerk zodat je net zoals de AirBNB en Booking.com makkelijk informatie kan ontsluiten, delen, toevoegen en updaten’.