fbpx
featured

Nedcargo aan de slag voor smaakmaker Intertaste

Voor logistieke onderneming Nedcargo uit Waddinxveen was 1 juni 16 een extra feestelijke dag. Het bedrijf bracht alle dochterondernemingen onder de naam van moederbedrijf Nedcargo. Daarnaast startte men op 1 juni de dienstverlening aan een nieuwe klant: Intertaste B.V. uit Puttershoek.
Intertaste is dit jaar al de derde grote naam die Nedcargo aan zijn klantenportefeuille toe heeft kunnen voegen. Eerder kozen drankenproducent Disaronno en visconservenbedrijf John West voor de dienstverlening van de voedingsmiddelentransporteur.
“We kijken uit naar een succesvolle samenwerking”, zegt Ernst Jan Broer, financieel directeur van Intertaste, dat kruiden en specerijen aan voedselfabrikanten levert en daarnaast sauzen, droge soepen en maaltijdmixen voor A-merken en private labels produceert. Ook kruiden- en specerijenleverancier Degens maakt deel uit van Intertaste.

Nabijheid Rotterdamse haven
“Een mooie aanwinst binnen ons klantenbestand van voedings-, drank- en retail-leveranciers”, laat Roderick de la Houssaye, directeur van Nedcargo, weten. “Maar ook bijzonder, omdat Intertaste een klant is die, naast eindproducten en halffabricaten, ingrediënten levert. Het toeleveren van grondstoffen was tot nu toe onderbelicht binnen onze dienstverlening. Daarnaast hebben we een deel van onze locatie Waddinxveen verbouwd om ook de gekoelde logistieke keten voor Intertaste te leveren.”
Nedcargo gaat opslag en transport verzorgen voor drie productielocaties in Puttershoek, Utrecht en Nijkerk, waar Intertaste trouwens de grootste satésaus fabriek ter wereld runt!
Intertaste heeft tot 31 mei 2016 zijn logistiek laten uitvoeren vanuit Nieuwegein. De ligging van het Nedcargo-warehouse in Waddinxveen biedt duidelijk voordelen door de nabijheid van de Rotterdamse haven en omdat veel producten geleverd worden aan de horeca in de randstad. Nedcargo heeft voor deze distributie een goed en fijnmazig netwerk voor opengesteld vanuit Waddinxveen.

Klimaatneutrale corridor
Intertaste kiest ook voor Nedcargo vanwege zijn duurzame focus. Nedcargo onderhoudt via containerterminal Alpherium een energie- en milieuzuinige vervoersdienst via de binnenvaart naar de zeehavens. Momenteel is Nedcargo bezig een elektrisch containerschip te bouwen voor het Alpherium.

Directeur van Nedcargo, Diederik Antvelink, vertelt: “De verbinding met de zeehavens wordt zo nog duurzamer. Daarnaast wordt er een distributiecentrum ontwikkeld naast de terminal om ook de import- en exportstromen van onze klanten via deze klimaatneutrale corridor te kunnen vervoeren. Zo kunnen we het wegennet in Zuid Holland verder ontlasten.”

100.000 producten naar 500 miljoen consumenten
Nedcargo voegt met deze nieuwe klant wederom 1.000 extra producten toe aan zijn logistieke keten, en heeft nu meer dan 30.000 unieke producten in voorraad voor voedselfabrikanten, brand owners en importeurs. Ook zal het netwerk verder uitgebreid worden.

Roderick de la Houssaye legt uit: “Wij hebben de ambitie ons distributienetwerk ook buiten de Benelux uit te breiden richting Duitsland, Engeland en Frankrijk. Op dit moment bereiken de producten van onze klanten dagelijks al alle 30 miljoen consumenten in de Benelux. Via onze expeditieafdeling worden de markten in Afrika, Verenigde staten en de rest van Europa door verschillende hubs en partners bediend. Dit gaat om meer dan honderd miljoen consumenten extra die dagelijks met producten uit ons logistieke netwerk in aanraking komen.”
NedCargo heeft als doel om in 2020 100.000 verschillende producten te distribueren in een markt van 500 miljoen consumenten. “Dit kan alleen gerealiseerd worden als we alle verspilling uit de keten halen en samen met onze klanten optrekken om nieuwe markten te veroveren of nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. En dat is natuurlijk alleen mogelijk als de klant ons dit toevertrouwt en onze dienstverlening van de hoogste kwaliteit is”, aldus Diederik Antvelink.