fbpx
featured

CCT neemt Nedcargo Multimodal over

Combined Cargo Terminals (“CCT”) kondigt de volledige overname aan van de Nedcargo Multimodal bedrijven van Nedcargo International (“Nedcargo”).
De overname betreft Alpherium, de binnenvaartcontainerterminal in Alphen aan den Rijn, inclusief de binnenvaartschepen For Ever, Gouwenaar2 en Gouwenaar3, en Nedcargo Container Barging (“NCCB”).

Met een overslagcapaciteit van 200.000 TEU en een oppervlakte van 54.000 m2 is Alpherium uitgegroeid tot een van de grootste binnenvaartcontainerterminals in Nederland. Alpherium verzorgt voor Heineken de complete logistiek van export containers vanaf de brouwerij in Zoeterwoude naar de zeehavens onder een lange termijn contract en draagt bij aan een belangrijke reductie van de carbon footprint van Heineken door het elimineren van ruim 6 miljoen vrachtwagenkilometers, waardoor de CO2 uitstoot met meer dan 30% verminderd wordt. Als onderdeel van CCT blijft Alpherium zich volledig richten op het aanbieden van betrouwbare en duurzame transportoplossingen van en naar de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen via de binnenvaart.

NCCB verzorgt containerbinnenvaartdiensten binnen de Rotterdamse haven,  en tussen Rotterdam en Antwerpen en verschillende binnenvaartterminals in Nederland.
In 2017 vervoerde NCCB ruim 284.000 TEU.
De overname zal medio juni 2018 plaatsvinden.
Nadere details over de overnamevoorwaarden worden niet bekend gemaakt.

 

Luc Smits, managing director of CCT, over de overname:

“We zijn heel blij met de overname van Alpherium en Nedcargo Container Barging. Deze overname draagt bij aan onze strategie om CCT te laten uitgroeien tot een leidende inland terminal speler op meerdere locaties in Nederland. We zijn opgetogen over de mogelijkheden die dit biedt om onze klanten nog meer flexibiliteit en duurzame transportoplossingen te bieden.”

Diederik Antvelink, Directeur van de Nedcargo Group, zal  CCT bijstaan als adviseur na de overname en zegt:

“De verkoop van de Nedcargo Multimodal activiteiten aan CCT biedt ons de mogelijkheid om ons volledig te richten op onze core business van logistiek en forwarding voor de markt van voedingsmiddelen, dranken en retailgoederen in de Benelux. Het huidige managementteam dat verantwoordelijk is voor de Multimodal activiteiten zal meegaan in de overname en zo zorgdragen voor een naadloze overgang zonder negatieve impact voor onze klanten.”

Over CCT:

Vanuit een strategische locatie in Moerdijk, tussen de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen, biedt de CCT groep uitgebreide faciliteiten als een tri-modale terminal voor containeroverslag, breakbulk, general cargo, opslag en overige diensten.

CTT biedt toegang tot een uitgebreid shortsea netwerk, met 16 wekelijkse afvaarten naar verschillende havens in het Verenigd Koninkrijk, vier wekelijkse afvaarten naar havens in Noorwegen en wekelijkse verbindingen met Portugal en Spanje. Daarnaast biedt CCT dagelijkse treindiensten naar Italië, Duitsland, Hongarije en Limburg, en een uitstekend netwerk van binnenvaartdiensten.

Samen met Tilburg en Oosterhout onderhoudt CCT de West Brabant corridor, waarin een betrouwbare binnenvaartdienst wordt aangeboden voor containers tussen de zeeterminals in Rotterdam en binnenvaarthavens.

In 2017 handelde CCT 660.000 TEU en 1 miljoen ton breakbulk af.

 

Over Nedcargo:

Nedcargo biedt duurzame logistieke oplossingen vanuit drie divisies: Nedcargo Logistics, Nedcargo Forwarding en Nedcargo Multimodal. Voor de logistiek en expeditie van voedsel, drank en retail exploiteert Nedcargo 235.000 m2 hoogwaardige magazijnruimte in België en Nederland. Nedcargo Forwarding draagt zorg voor de import en export van en naar meer dan 100 landen in nauwe samenwerking met Nedcargo Logistics.
Met de verkoop van de divisie Multimodal kiest Nedcargo voor volledige focus op de logistieke en forwarding activiteiten.