fbpx
featured

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Duurzaamheid is een essentieel aspect van onze bedrijfsvoering. Op verschillende manieren leveren we een positieve bijdrage aan mens, milieu en de (internationale) samenleving.We werken vanuit vier kernwaarden: passionately committed, straight forward, invest in the future en challenge the status quo. We zijn bevlogen betrokken, open en eerlijk, toekomstgericht en altijd bereid om zaken ter discussie te stellen en betere oplossingen te zoeken. Verder is een van de klantbeloftes dat wij de duurzaamheidsdoelen van onze klanten helpen bereiken. Daar zetten wij ons graag voor in.

 

Missie

We werken vanuit een missie: we streven naar een wasteless supply chain. De verspilling in de logistieke keten moet omlaag. Op vele fronten. Voedselverspilling, CO2-uitstoot, wachturen, hoge kosten in de supply chain, inefficiënt werken, ziekteverzuim. Nedcargo bestrijdt verspilling op al deze aspecten. We volgen hierbij alle regelgeving en we werken met moderne IT-systemen. Alles wat we doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen is gekoppeld aan deze doelstelling.

In het meeste recente MVO-jaarverslag geven we inzicht in onze MVO-doelstellingen en vertellen we hoe we ’waste’ voorkomen. We maken hierbij een indeling naar de volgende thema’s:

  • Veiligheid
  • Klimaat
  • Welzijn & Vitaliteit
  • Training & Ontwikkeling
  • Maatschappelijke betrokkenheid
  • Compliance

 

Lees hier het volledige meest recente MVO Jaarverslag (2018/2019)