fbpx
featured

Overname Eurobrokers België maakt internationale ambities waar

Nedcargo neemt eind december Eurobrokers N.V. uit Zellik in België over. Door het samengaan verenigen twee marktleiders op het gebied van levensmiddelen-, drank- en retaillogistiek zich tot één onderneming die met nog hogere kwaliteit de hele Benelux bedient.

“Eurobrokers is in België, wat Nedcargo in Nederland is: specialist in opslag, distributie en transport van retail, food en beverage”, zegt directeur Roderick de la Houssaye van Nedcargo trots en verheugd. Eurobrokers heeft in België dezelfde type klanten als wij in Nederland. Steeds meer klanten vragen om een logistieke oplossing voor de gehele Benelux. De overname van Eurobrokers sluit hier exact bij aan.”
Met twee warehouses ten noordwesten van Brussel, een wagenpark van 35 vrachtauto’s en 130 medewerkers is Eurobrokers een prachtige uitbreiding voor Nedcargo. Nedcargo zal in 2016 naar een totale omzet gaan van 120 Mio€ met een kleine duizend medewerkers.

Niet alleen kwantitatief is Eurobrokers een aanwinst voor Nedcargo, ook kwalitatief. “Voor onze gezamenlijke klanten betekent dit dat ze van een omvangrijker distributienetwerk en faciliteiten gebruik kunnen maken”, vertelt mededirecteur Diederik Antvelink van Nedcargo. “Daarnaast heeft Eurobrokers een sterke co-packing component. Wij leveren zelf ook value added services, zoals het her-, ver- en ompakken van producten, maar van Eurobrokers kunnen we op dit vlak zeker iets bijleren.” Omgekeerd profiteren klanten van Eurobrokers van de forwarding en multimodal divisies van Nedcargo. Zij die in aansluiting op binnenlands transport gebruik willen maken van internationaal vervoer kunnen voortaan bij één aanspreekpunt binnen dezelfde firma terecht. En omdat Nedcargo ook goed is in energiezuinig vervoer per binnenscheepvaart van en naar de zeehavens kunnen klanten hier eveneens hun voordeel mee doen. “Voor onze klanten levert de overname dus veel synergievoordelen op”, vat Frank van Steijvoort, CEO van Eurobrokers, het samen. Ook de investeringsmaatschappij De Eik is blij met deze nieuwe stap in de rijke geschiedenis van Eurobrokers. “Ik ben ervan overtuigd dat deze overeenkomst in het belang is van alle partners, klanten en medewerkers. Door het bundelen van de krachten kan een sterke Benelux positie uitgebouwd worden in een snel veranderende omgeving.”, zegt Philippe Vandeurzen, gedelegeerd bestuurder van De Eik.

Nedcargo-directeur Diederik Antvelink: “De overname van Eurobrokers is volledig in lijn met onze strategie om onze positie in de Benelux te versterken en internationaal te groeien naar 250 miljoen euro omzet in 2018. Kortom, we hebben grote ambities. We willen nummer één zijn in de voeding-, drank- en retaillogistiek in Noordwest-Europa. Onze volgende stap is daarom uitbreiding naar Duitsland.”

“Verder blijven we bezig ons logistiek concept zo milieu- en kostenbesparend mogelijk te maken”, voegt Roderick de la Houssaye toe. “Dat betekent ook warehouses op uitgekiende locaties met een flinke opslagcapaciteit voor alle klanten die aan dezelfde winkelketens leveren. Zo kunnen we deze winkels in één keer aanrijden met producten van verschillende producenten, wat betekent dat er veel minder vrachtverkeer, brandstofverbruik en CO2-uitstoot plaatsvindt. In Nederland zijn we nu aan het kijken naar nieuwe warehouselocaties in Alphen aan de Rijn en Haaften. Deze ervaring in het bouwen en opstarten van besparende distributiecentra gaan we daarna inzetten in de gehele Benelux. En dat is ook nodig. Samen met Eurobrokers voorzien we straks dagelijks 30 miljoen consumenten in de Benelux van boodschappen. We hebben de verantwoordelijkheid dit zo kosten- en energiezuinig mogelijk te doen. Daar werken we in 2016 hard verder aan!”