fbpx
featured

Driver coaching

Duurzaam op bestemming” is één van de pijlers van Nedcargo. In dat kader zal Nedcargo zich in 2016 verder gaan focussen op “logistiek zonder verspilling”. Om deze doelstelling te bereiken zullen alle Chauffeurs ruim 1 jaar lang intensief begeleid worden in hun rijgedrag.

We vinden het van zeer groot belang om onze ambassadeurs die dagelijks op de weg zitten te ondersteunen bij het verbeteren van het rijgedrag en zich hiermee verder kunnen ontwikkelen als professioneel Chauffeur. Daarnaast heeft het rijgedrag een directe invloed op het brandstofverbruik, de onderhoudskosten van de vrachtwagen, schadekosten en de CO² uitstoot.

Vanaf januari 2016 gaan wij actief aan de slag om deze ondersteuning aan te bieden in de vorm van een theorie-sessie (kick-off bijeenkomst), een praktijktraining en door persoonlijke coaching. Scania Driver Coaching zal Nedcargo hierbij begeleiden.

Het rijgedrag verandert, net zoals al het gedrag, niet in één dag. Daarom gaan we naast het trainingen van de chauffeurs hen ook coachen. Na de training wordt iedere chauffeur persoonlijk begeleid in de vorm van maandelijkse persoonlijke coaching (telefonisch). Samen met de coach wordt gekeken op welke punten er verbeteringen nodig zijn en hoe de chauffeur dit kan gaan doen tijdens zijn werkzaamheden. Deze coach is in eerste instantie een coach vanuit Scania. Na verloop van tijd wordt deze coaching overgenomen door een interne coach bij Nedcargo.

Wij zijn ervan overtuigd dat zelfs de meest ervaren chauffeur zijn rijgedrag kan verbeteren!