fbpx
featured

Achtergrond

 

2000 – 2010: NedCargo International bv

NedCargo International bv werd in 2000 opgericht door Roderick de la Houssaye en Diederik Antvelink en vestigde zich in 2001 in Rotterdam. Het bedrijf groeide in 10 jaar tijd uit tot een bloeiende onderneming, met een specialisatie in expeditie, internationaal vervoer en containertransport via de weg, de lucht en het water (met name binnenscheepvaart).

In 2002 is een nauwe samenwerking aangegaan met Van Uden, waarbij NedCargo een aantal activiteiten heeft overgenomen van Van Uden en Van Uden tegelijkertijd een minderheidsbelang nam in NedCargo.

 

2011: Van Uden ‘nieuwe stijl’

In 2011 vond de overname plaats van Van Uden Logistiek bv door NedCargo International bv. Zo ontstond Van Uden ‘nieuwe stijl’, een logistiek dienstverlener met ruim 450 medewerkers en 12 werkmaatschappijen. De holdingnaam NedCargo International wordt alleen nog gebruikt bij overnames en onroerendgoed-transacties e.d. De belangrijkste reden voor samenvoeging is de synergie die zo ontstaat: met het vernieuwde Van Uden bieden we de klant één breed, gevarieerd, gestroomlijnd, internationaal en multimodaal pakket aan diensten op gebied van opslag, distributie, expeditie en internationaal vervoer.

 

2012: Nieuw hoofdkantoor in Waddinxveen

Om de interne samenwerking verder gestalte te geven is in 2012 een nieuw hoofdkantoor geopend in Waddinxveen.

 

2016: Van Uden logistics, forwarding en multimodal krijgen de naam van moederbedrijf Nedcargo

De bedrijfsonderdelen Van Uden logistics, forwarding en multimodal krijgen per 1 juni 2016 de naam van hun moederbedrijf: Nedcargo. Ook Eurobrokers uit Zellik, Belgie, dat vorig jaar door Nedcargo werd overgenomen, gaat verder onder deze nieuwe naam. De holding Van Uden Groep uit Rotterdam blijft overigens gewoon actief onder die naam en ook als grootaandeelhouder betrokken bij Nedcargo.