fbpx
featured

Certificeringen en keurmerken

 

Voedselveiligheid
Alle warehouses van Nedcargo zijn gecertificeerd volgens BRCGS en hebben het BIO-certificaat van Skal. In 2018 zijn de processen van onze Value Added Services ook gecertificeerd om biologische producten te kunnen verwerken. Ons doel is dat onze warehouses minimaal voldoen aan de criteria voor een A-rating. Onze dedicated warehouses hebben zelfs een AA-rating.

 

Ethiek
Nedcargo staat geregistreerd bij SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit). Dit keurmerk houdt in dat we voldoen aan bepaalde ethische normen voor onze werknemers. Een voorbeeld is gelijke behandeling van uitzendkrachten en eigen medewerkers als ze hetzelfde werk doen.

Het PayChecked-keurmerk maakt het voor klanten inzichtelijk of een vervoerder voldoet aan zijn verplichtingen op het gebied van minimumloon of cao-loon. Dit keurmerk laat zien dat een vervoerder zijn personeel op de juiste wijze betaalt en dat de personeels- en loonadministratie op orde is. Op grond van een uitgevoerde inspectie voldoet Nedcargo aan de eisen gesteld in de PayChecked in Transport.

 

Milieu
Nedcargo heeft de afgelopen vier jaar de CO2-uitstoot meer dan 20 procent verminderd. Daarmee hebben we de Lean & Green Star behaald. In 2020 willen we onze tweede ster binnenhalen door nog eens 10 procent minder CO2 uit te stoten.

We hebben de reductie bereikt door:

  • Ledverlichting en bewegingssensoren in diverse warehouses
  • Inkoop van groene windenergie
  • Optimaliseren van het transport, meer vervoeren in minder ritten
  • Zuiniger rijden dankzij coaching van chauffeurs
  • Inzet van extra LZV’s
  • Vernieuwen van een deel van het wagenpark naar nieuwe, schonere trucks (nu Euro 6).

Onze nieuwe warehouse in Willebroek in België heeft het keurmerk BREEAM good. BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. In 2019 onderzoeken we of we zonnepanelen op het dak kunnen aanbrengen, zodat we alle energie voor het warehouse ruimschoots zelf kunnen opwekken.

 

Douane en accijnzen
Wij verzorgen veel logistiek voor sterke dranken. Daar moeten accijnzen voor betaald worden, maar er moet ook rekening gehouden worden met de eisen van onze klanten, die maatschappelijke verantwoording voor alcoholgebruik moeten afleggen. Wij moeten er zeker van zijn dat de producten altijd terecht komen waar ze horen.

Nedcargo beschikt over douanevergunningen en accijnsvergunningen. Die zijn een voorwaarde voor onze expeditie-activiteiten. Aanvullend hierop is Nedcargo ook AEO-gecertificeerd (Authorised Economic Operator). Door de AEO-certificering voldoen onze douane- en accijnsprocedures aan de strengste vereisten. Dat is het voordeel van de (vrijwillige) AEO-certificering. Klanten weten zeker dat we aan alle voorwaarden voldoen.